tirsdag 23. oktober 2012

Full jubel i nytt beite

Full jubel! Foto: Henning Bergersen.
I går slapp vi endelig kalvene ut på det største beitet. Inntil nå har de gått i tre forskjellige mindre beiter, men nå har de spist opp alt gresset der og vi syntes det var på tide å slippe de skikkelig løs. Det var svært populært. Ikke bare fikk de tilgang til det som er igjen av grøntfor på gården, men de kunne også løpe som gale. Og det gjorde de.

Det begynner imidlertid å nærme seg tiden for å flytte kalvene inn i fjøset for vinteren. I fjor tok vi de inn 28. oktober, men dersom snøen holder seg unna, håper vi i år å kunne la de bo ute til etter 1. november.

De eldste oksekalvene må imidlertid inn i fjøset om kun få dager, da vi i år skal selge de "til liv", som det heter. Det betyr at de ikke skal slaktes i 6 måneders alder, men i stedet skal få leve i et helt annet fjøs til de er 19 måneder gamle. Det betyr forhåpentligvis også at de får gå uten en sommer til, eller i det minste bo i et løsdriftsfjøs der de kan gå fritt omkring sammen med andre okser. I år har vi bare fire oksekalver, men desto flere kyrkalver. De kyrkalvene vi ikke kan beholde, skal også selges "til liv" og blir etterhvert melkekyr på andre gårder. Dette er det første året vi ikke sender kalver til slakt og det føles ganske bra, selv om vi aller helst ville beholdt alle hos oss. Uansett: Her er en liten stemningsrapport fra gårsdagens beiteslipp.

Stor stas med nytt gras. Foto: Henning Bergersen.

Oksekalven Albert dilter bestandig etter minstemann Flekkfrid.
Foto: Henning Bergersen.

Løping er gøy! Foto: Henning Bergersen.

Beiting for alle penga! Foto: Henning Bergersen.

Det er god plass i det store beitet. Foto: Henning Bergersen.

Albert koser seg. Foto: Henning Bergersen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar