søndag 27. april 2014

Beiteslipp 2014

På tross av litt dårlige bein hadde lederkyra Liv (8) full kontroll
på flokken. Foto: Henning Bergersen.
I går var det endelig tid for vårens beiteslepp. Det er alltid litt spennende, for det kan gå temmelig vilt for seg. Heldigvis gikk alt bra og uten større skader enn litt neseblod. I fjor fikk vi ikke dyra ut på beite før 1. mai, på grunn av sein snø og dårlig vær, men i år har våren kommet tidlig og med nesten 20 varmegrader ute var det stor stas. Beiteslipp 26. april er godt innenfor vår målsetting.

Vinteren 2013 - 2014 har imidlertid vært den korteste vinteren på bås for kyra våre og dersom fjøsbyggingen går som planlagt blir det også den siste. Vi håper at kyra neste vinter skal kunne vandre fritt omkring innendørs og kanskje også få luftet seg litt ute gjennom store deler av vinteren.

Både kalver, kyr og kviger ble sluppet sammen på jordet "Uppi trææe" rett ovenfor tunet og nøt hele dagen ute med rundball i forhekk og vann i bekken. Gras finnes det ikke på beitet ennå. I kveldinga tok vi kyra inn til mjølking, mens kviger og kalver fikk tilbringe årets første natt ute i det fri.

I løpet av de neste dagene skal tre av kalvene inn for å få ring i nesa, så de ikke suger mjølk av kyra, deretter skal de ut igjen i beitet "Slåtto terrasse", et gammelt beite som vi rydda og tok i bruk igjen i fjor sommer.

Stemning ved forhekken. Foto: Henning Bergersen.

Fjorårets kalver drikker vann. Foto: Henning Bergersen.

Det er lite gras å beite ennå, men fint å kunne gå fritt omkring.
Foto: Henning Bergersen.

Forhekken ble plassert i hjørnet oppe ved husmannsplassen Slåtto.
Dalen og Hallingdalselva skimtes i bakgrunnen. Foto: Henning Bergersen.


1 kommentar: