torsdag 7. november 2013

Kyr og kalver har flyttet inn

To  fine kalver nyter maten. Foto: Henning Bergersen.
Nå er alle kyr og kalver flyttet inn i fjøset for vinteren, sammen med to av kvigene. De andre sju kvigene går fortsatt ute i beitet og fores med rundball. Det har kommet litt snø, men ikke så mye at det er noe stort problem.

Kviga Donna skadet foten sin for en drøy uke siden og har derfor fått være inne i kvigebingen i fjøset for å bli bra. Kviga Elvira (tidligere omtalt her) har gått ute sammen med de andre i hele sommer, men ble hentet inn i dag siden hun ser dårlig og ikke takler snøen like bra som de andre.

Kyra hadde sin siste utedag 2. november. Det betyr at de på tross av seint vårslipp nå har tilbrakt 6 måneder og 1. dag sammenhengende på beite. Den siste måneden har de imidlertid måttet holde seg inn noen få dager på grunn av dårlig vær, men langt mindre enn i fjor. Kalvene ble flyttet inn i to omganger. Den første puljen ble flyttet inn 3. november og resten fulgte etter den påfølgende dagen.

Det var godt å få kalvene inn, selv om forholdene i hyttene har vært enda bedre i år enn det var i 2012. Det har vært tørt og mildt helt frem til helt nylig. Teoretisk sett kunne kalvene sikkert vært ute ennå noen dager, men for vår egen del var det greit å ta de inn før vinterproblematikken starter. Det er godt å slippe trøbbel med med vann og foringsautomater som fryser.

Kalvene koser seg i beitet den siste dagen. Foto: Henning Bergersen.

Kalven til Liv nyter været. Foto: Henning Bergersen.

Så var beitesommeren over for denne gang. Foto: Henning Bergersen.

Oppe i beitet venta også kyra på å få slippe inn. Foto: Henning Bergersen.

Høstsol i beitet. Foto: Henning Bergersen.

Noen slapper bedre av enn andre. Foto: Henning Bergersen.

Inne i fjøset var det varme og mat. Foto: Henning Bergersen.
Kalven Snøball koser seg. Foto: Henning Bergersen.

Kalvene var litt møkkete og langhårede etter oppholdet ute.
Foto: Henning Bergersen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar