mandag 25. november 2013

Alle er inne

Nå er det tomt og stille ved forhekken i beitet. Foto: Henning Bergersen.
I dag henta jeg inn de to siste kvigene fra beitet og med det er en ny rekord satt i Lien. Aldri tidligere har dyra gått ute så seint som 25. november. Kyra tilbrakte i år 6 måneder og 1 dag på beite, mens kvigene har tilbrakt nesten 7 måneder ute.

Jeg har tidligere nevnt problematikken med at vi i år har hatt to kviger for mye. På tross av utallige forsøk, har vi ikke fått solgt disse to og vi har heller ikke funnet noen god alternativ løsning for de gjennom vinteren. De siste dagene har det blitt stadig kaldere og alle bekker i beitet er frosset til, så noe måtte gjøres raskt. I dag måtte vi derfor sende de to kvigene Italia og Krone på slakteriet. De ble hentet inn fra beitet i går og tilbrakte dagen og natta sammen med de andre kvigene i fjøset. Vi håpet i det lengste på å finne en bedre løsning enn slakt, men trøsten må være at de to har hatt et godt liv. Størsteparten av sin tid her på jorden har de tilbrakt ute på beite. De siste to kvigene (som ikke hadde plass i fjøset før slakterbilen hadde vært her) måtte tilbringe natta aleine i beitet og det var ikke så populært. Vi satte imidlertid ut vann til de og mat hadde de nok av i forhekken. Etter at slakterbilen hadde vært her i formiddag, henta jeg inn disse siste to og det var veldig populært å komme inn i varmen til de andre. Nå er alle dyr innendørs, og beitet er stille og tomt. Vinteren kan komme!

De to sist ankomne forsyner seg grovt av rundballen.
Foto: Henning Bergersen.


Alle dyra er nå innendørs for vinteren. Foto: Henning Bergersen.

1 kommentar:

  1. Jeg leser bloggen med glede og synes det er så flott å lese om hvor godt kyrne og kvigene deres har det. Veldig synd med Italia og Krone, men de har hatt et godt liv, den tida de fikk være sammen med dere.

    Det var sikkert godt å komme inn i fjøset nå, etter en flott sommer og høst.

    Mvh. Hilde M. Eidal

    SvarSlett